SUZI Vesti
Izabrani članovi rukovodstva i organa Udruženja za period 2021.-2024.
27.07.2021

Četvrta redovna sednica Skupštine SUZI održana je elektronskim putem u periodu od 9.7.-26.7. 2021. godine. Skupština Udruženja ima 40 članova, od kojih je 36 učestvovalo u glasanju. Članovi Skupštine glasali su za 14 nominovanih članova rukovodstva SUZI, kao i Upravnog i Nadzornog odbora. Svi nominovani kandidati izabrani su većinom glasova.

Rukovodstvo SUZI

Izabran je novi potpredsednik Udruženja, Prof. dr Ratko Salatić, dipl.građ.inž., sa Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je od osnivanja SUZI izvršavao dužnost generalnog sekretara. Do sada je potpredsednik bio Vanja Alendar, dipl.građ.inž., tehnički direktor-partner, DNEC d.o.o, Beograd, koji je kao jedan od osnivača SUZI značajno doprineo razvoju vizije i aktivnosti Udruženja u kritičnom periodu, na čemu smo mu neizmerno zahvalni.

        Za generalnog sekretara Udruženja izabrana je Vida Samardžić, koja će preuzeti ovu dužnost od Prof. dr Ratka Salatića. Vida Samardžić ima MA diplomu i zvanje Menadžera u kulturi i umetnosti. Njeno dvadesetogodišnje iskustvo uključuje rad u medijima, startapovima, hotelijerstvu i u neprofitnim asocijacijama gde je radila na poslovima organizacije radnih tokova i koordinacije različitih programa. Poslednjih 10 godina živela je u Americi gde joj je poslednje radno mesto bilo koordinator publikacija i članstva u udruženju iz oblasti zemljotresnog inženjerstva „Earthquake Engineering Research Institute“ (EERI). Iako sama nema inženjersko obrazovanje, prepoznala je bitnost ovakvih istraživanja i neophodnost podrške inženjerima prilikom izrade zakona, uredbi i drugih javnih dokumenata. Krajem 2020. vratila se u Srbiju i zaposlena je u Privrednoj komori Srbije kao Sekretar Udruženja kreativne industrije. Nakon nedavnih zemljotresa u regionu izrazila je želju da svojim dugogodišnjim iskustvom kroz volontiranje podrži misiju SUZI kako u Srbiji, tako i u regionu.

        Članovi rukovodstva SUZI koji ostaju na funkciji su predsednica prof. dr Svetlana Nikolić-Brzev, dipl.građ.inž., P.Eng., vanredni professor Univerziteta Britanske Kolumbije (UBC) u Kanadi, kojoj ističe mandat 2022. godine, i blagajnica mr Jovana Borozan, dipl.građ.inž., Toronto, Kanada, kojoj ističe mandat 2023. godine. U proteklom periodu (2018.-2021.)

Upravni odbor

Upravni odbor SUZI imao je 9 članova, a za predstojeći period (2021.-2024.) predloženo je 11 članova. Za članstvo u Upravnom odboru nominovano je 10 kandidata, od kojih 6 nastavljaju učešće u radu odbora (reizbor), dok preostala 4 kandidata započinju prvi mandat na ovoj funkciji. Svih 10 nominovanih kandidata izabrano je uz većinsku podršku članova Skupštine (preko 90 % pozitivnih glasova). Članovi Upravnog odbora SUZI za period 2021.-2024. su: 1) Vanja Alendar, dipl.građ.inž., DNEC d.o.o, Beograd (reizbor); 2) Prof. dr Božidar Stojadinović, dipl.građ.inž., ETH Zürich, Švajcarska (reizbor); 3) doc. dr Radojko Obradović, dipl.građ.inž., Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu (reizbor); 4) dr Predrag Blagojević, dipl.građ.inž., Gradjevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu (reizbor); 5) Prof. dr Branko Milosavljević, dipl.građ.inž., Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu (reizbor); 6) Ivan Milićević, mast.inž.građ., Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu (reizbor); 7) Prof. dr Ratko Salatić, dipl.građ.inž., Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu (prvi mandat); 8) mr Olga Đurić-Perić, dipl.građ.inž., ASMEC Consultants d.o.o, Beograd (prvi mandat); 9) doc. dr Marko Marinković, dipl.građ.inž., Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu (prvi mandat) i 10) doc. dr Vladimir Vukobratović, dipl.građ.inž., Fakultet Tehničkih Nauka Univerziteta u Novom Sadu (prvi mandat). Prof. dr Svetlana Nikolić-Brzev, dipl.građ.inž., P.Eng. je po funkciji predsednica Upravnog odbora sa mandatom koji ističe 2022. godine. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo sledećim članovima Upravnog odbora kojima je istekao mandat posle 3 godine aktivnog učešća: Vladimiru Periću, dipl.građ.inž., ASMEC Consultants d.o.o, Beograd, i Prof. dr Dragoslavu Stojiću, dipl.građ.inž. sa Gradjevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Nadzorni odbor

Članovi Skupštine izabrali su i 2 člana Nadzornog odbora SUZI: mr Jelenu Pantelić, dipl.inž.arh., APSCCO, Washington D.C., SAD, koja kao jedan od osnivača SUZI nastavlja učešće u radu odbora, i doc. dr Veljka Kokovića, dipl.građ.inž., Gradjevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, kome je ovo prvi mandat u Nadzornom odboru. Predsednik Nadzornog odbora je vanredni profesor dr Borko Bulajić, dipl.građ.inž., sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, sa mandatom koji ističe 2023. godine. Zahvaljujemo se vanrednom profesoru dr Ivanu Ignjatoviću, dipl.građ.inž., sa Gradjevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je doprineo radu Udruženja kao predsednik i član Nadzornog odbora u protekle 3 godine.