Vesti iz sveta
Prva Hrvatska Konferencija o Zemljotresnom Inženjerstvu (1CroCEE)
22.11.2020
SUZI Vest

Prva hrvatska konferencija o zemljotresnom inženjerstvu (1CroCEE) održace se od 22.3.-24.3. 2021. godine. Ova konferencija je posvećena komemoraciji godišnjice zemljotresa koji je pogodio Zagreb i okolinu 22.3.2020. (ML 5.5). Iako je umerenog intenziteta prema seizmološkim pokazateljima, ovaj zemljotres je izazvao značajna oštećenja fonda zgrada u centru Zagreba, posebno javne namene kao sto su državne ustanove, kulturno nasleđe, naučne i edukativne institucije.

    Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizuje ovu konferenciju sa ciljem da okupi stručnjake iz oblasti zemljotresnog inženjerstva iz Hrvatske i drugih zemalja koji će svojim učešćem doprineti razmeni iskustava i podizanju nivoa seizmičke rezilijentnosti Hrvatske i Evrope. Konferencija će se održati na engleskom jeziku.

    Srpsko udruženje za zemljotresno inženjerstvo (SUZI) poziva svoje članove da pripreme radove za ovu konferenciju vezane za stručni i/ili naučno-istraživački rad iz oblasti zemljotresnog inženjerstva. Prvi korak je predaja rezimea od 250-300 reči, a rok za dostavu je 15.12.2020. godine. Sve informacije možete naći i na sajtu https://crocee.grad.hr/event/1/